İŞ BANKASI GİRİŞİMCİLERE UZAKTAN MÜŞTERİ OLMA İMKANI SUNUYOR

İş Bankası, girişimler için uzaktan müşteri olma dönemini başlattı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, bu hizmetle ülkedeki tüm teknokentlere ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye İş Bankası, girişimcilerin, girişimcilik şubesine uzaktan müşteri olabileceğini duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, uzaktan kimlik tespiti yönetmeliği kapsamında hayata geçirdiği “Müşteri Olmak İstiyorum” deneyimini girişimler için özelleştirerek, farklı şehirlerde yerleşik teknoloji girişimlerine, “İşCep Start-up Müşteri Olmak İstiyorum” hizmetiyle dijitalden müşteri olma olanağı sunuyor.

Girişimcilik şubesine gitmeye gerek kalmıyor

Girişimcilik dünyasını yakından tanıyan, alanında tecrübeli çalışanların yer aldığı startup şube modelinin ilkini Kasım 2021’de İş Kuleleri’nde, ikincisini İzmir’in önde gelen teknoloji girişimcilik merkezlerinden İzQ’da, üçüncüsünü ise Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (TEKMER) açan bankanın, girişimcilere yönelik ihtisas şubelerini yaygınlaştırma stratejisi doğrultusundaki dördüncü konumu İşCep oldu.

Teknoloji odaklı, inovatif, hızlı ölçeklenebilir ve sürdürülebilir iş modellerine sahip girişimciler, girişimcilik şubesine gitmeden, yeni hizmet sayesinde bankanın müşteri olabiliyor.

Girişimcilik şube müşterisi olan startuplar, “Teknolojik Girişimci Paketi”ne erişerek dijital kanallardan havale, EFT işlemlerini ücretsiz yapabiliyor.

“Maximiles Business Startup Kredi Kart” sahibi olarak “Amazon Web Services (AWS)” iş birliğinde sunulan “AWS Activate” kredisine erişebilen girişimciler, ayrıca “İşCep Startup” temasını kullanarak özelleştirilmiş kampanya ve iş birliklerine ulaşabiliyor.

Girişimlerin, cep telefonlarına İşCep’i indirip Start-up Müşteri Olmak İstiyorum seçeneğine tıkladıktan sonra vergi kimlik, kimlik kartı ve cep telefonu numaralarıyla e-posta adresi bilgilerini girmesi gerekiyor. Bireysel müşteri numarası olan girişimciler sadece firmaları için başvuru formunu doldururken, banka müşterisi olmayanlar önce bireysel müşteri olarak işlemlere başlayabiliyor.

Tek ortaklı limited şirketler süreci uçtan uca dijital ortamda tamamlarken, birden fazla ortaklı limited şirket veya anonim şirket sahipleri süreci uzaktan portföy yöneticisi aracılığıyla tamamlayabiliyor.

“Tüm teknokentlere ulaşmayı amaçlıyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, hızlandırma programlarının, fonları ve iş birlikleriyle girişimcilik ekosisteminin genişlemesini ve derinleşmesini desteklediğini belirterek, İstanbul, İzmir ve Ankara’daki girişimcilik şubelerine, girişimcilere ve ekosistem paydaşlarına geniş değer önerisi sunduklarını kaydetti.

Şubeleri aracılığıyla girişimcilik ekosisteminin yüzde 35’ini kapsayan müşteri portföyüne sahip olduklarını kaydeden Lüle, “İşCep Start-up Müşteri Olmak İstiyorum ile teknoloji girişimlerine özel ürün ve hizmetlerle donatılmış şube modelini ülke geneline yaygınlaştırıyoruz. Bu hizmetle ülkemizdeki tüm teknokentlere ulaşmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İş Bankası hakkında

“Vatanı kurtaracak ve yükseltecek tedbirlerin başında olarak halkın doğrudan itibar ve itimadından doğup meydana gelen tam manasıyla modern ve milli bir banka kurulması…” 1924 yılının Temmuz ayında Bakanlar Kurulunu toplayan Mustafa Kemal, milli bir banka kurulması konusundaki arzusunu böyle dile getirmişti. Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk’ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi’nde alınan “büyük sermayeli milli bir tedavül bankası teşkil edilerek sermayesinin yalnız ahali tarafından temini kabil olmadığı takdirde bir kısmının hükûmet tarafından hisse senedi satın alınmak suretiyle temini ve mütebaki sermayenin münhasıran Türklere aidiyeti” kararı doğrultusunda Celal Bayar’ın liderliğinde Ankara’da 10 personel ile hizmete başlamıştır. 1924 yılının sonlarında İstanbul Şubesi, 1925 yılında ise İzmir ve Bursa Şubeleri açılmıştır.

250.000 lirası ödenmiş 1 milyon lira sermaye ile 26 Ağustos 1924’te tek şube olarak kurulan İş Bankası, 8 kişilik bir kadro ile işe koyulmuştur. Bankanın kurucuları arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra taahhüt ettikleri sermayenin en az %10’unu ödeyen 36 kişi bulunuyordu. Tüm Hindistan Müslüman Birliği tarafından Türk Kurtuluş Savaşı‘na destek amacıyla gönderilen paradan geriye kalan 250.000 lira, Atatürk’ün bankaya sağladığı sermayeyi oluşturdu. Kuruluşundan itibaren bankacılığın yanı sıra ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda yatırımlara da girişen İş Bankası, şeker, cam, dokuma sektörlerinde yer almış, maden, liman, kömür işletmeleri gibi çok çeşitli alanlarda iştiraklere girişmiştir. 1927 yılında İtibar-ı Milli Bankası ile birleşmiş ve sermayesini 4 milyona yükseltmiştir.

En küçük tasarrufu değerlendirmek ve kalkınmaya aktarmak üzere kurulan İş Bankası, Türk toplumunda tasarruf bilincinin yerleşmesi ve gelişmesinde büyük rol oynamış, 1928 yılında Türkiye’ye ilk kumbaraları getirmiştir. Takip eden yıllarda İş Bankası ülke genelinde şubeler açarak büyümeye başlamıştır. 1932 yılında Hamburg-Almanya ve İskenderiye-Mısır şubelerini açarak yurt dışında şube açan ilk Türk bankası olmuştur. 1950’lerde İş Bankası iştirak portföyünü genişletmiştir. Bankanın iştirakleri Türk sanayinin itici gücü olurken, imalat sektörleri başta olmak üzere pek çok iş koluna yatırım yapılmış ve finansman sağlanmıştır. 1960’lı ve 1970’li yıllarda şubeleşmeye hız veren İş Bankası 1980’li yıllarda yurt dışındaki şube ağının gelişmesine özel önem vermiştir. 1980’li yıllarla birlikte, İş Bankası çok kanallı bankacılık vizyonu doğrultusunda geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet sunmaya başlamıştır. 1982 yılında ilk ATM’leri Türkiye’ye getiren İş Bankası aynı zamanda “bankamatik” adının bir marka hâline gelmesini de sağlamıştır. 1991’de hizmete sunulan “Mavi Hat” ve 1997 yılında ilk internet şubesinin kullanıma açılmasıyla, İş Bankası bu alanda öncü bir rol üstlenmiştir. O yıllardan itibaren İş Bankası, sunulan hizmetlerin kalitesi ve çeşitliliğini müşterilerinin istekleri ve beklentileri doğrultusunda artırmak için gerek AR-GE faaliyetleri gerekse yeni teknolojilerin kullanılması ile ilgili çalışmaları yürütmektedir. Oldukça teknolojik bir bankadır.

  • Related Posts

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir