MUSE BOYKOT SONRASI KONSERİNİ 2026’YA ERTELEDİ

İngiliz rock grubu Muse, Haziran ayındaki İstanbul konserini boykot çağrıları sonrası 2026 yılına ertelediğini duyurdu.

Grubun sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki konserimiz DBL Entertainment’ın rol almayacağından emin olmak için 2026’ya ertelendi” denildi.

Açıklamada, grubun, hayranlarının “mesaj ve endişelerini duyarak, bunları dikkate aldıkları” da ifade edildi.

Muse’un çok sayıdaki Türk hayranı, DBL’in konser organizasyonundan çekildiğini açıklamasına karşın boykot çağrısını sürdürüyordu.

BBC Türkçe‘ye Salı günü açıklama yapan şirket yetkilileri konserlerin iptal edilmediğini açıklamıştı.

Yapılan açıklamada “Konserler sanatçı tarafından belirlenecek başka bir organizatör firma tarafından gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde sanatçı tarafı kamuoyuna açıklamayı yapacaktır” denilmişti.

BBC Türkçe, Robbie Williams’ın menajerine ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.

Sanatçıların sosyal medya sayfalarındaki yorumlarda, boykot çağrıları tekrarlanıyordu.

Muse’un Instragram sayfasına yorum yapan Türk hayranlardan biri, organizatörlerin “paravan şirket” kullanacağına inandığını ifade etti.

Robbie Williams’ın 7 Ekim’de Yenikapı’da vereceği konserin biletleri 4.000 TL ile 10.000 TL arasında değişiyordu ve satışa çıkmıştı.

Muse konserinin biletlerininse 3 Nisan’da satışa çıkacağı açıklanmıştı.

DBL Entertainment şirketinin sahibi Abdülkadir Özkan, çekilme kararına dair son paylaşımda “barışçıl protestoları” hedef almadığını savundu.

‘Vatan haini’ paylaşımı

Boykot çağrıları DBL Entertainment isimli şirketin sahibi Abdülkadir Özkan’ın X hesabında yaptığı paylaşımla başladı.

CHP’nin boykot listesinde yer alana Espresso Lab’in Maltepe’deki şubesinde çıkan kavgaya yapılan bir yorumu alıntılayan Özkan, “Bu açık ve net sermaye düşmanlığıdır. Vatan hainliğidir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kavgada, kahvecinin içerisindekiler ve dışarıdakiler arasında karşılıklı sandalerin fırlatıldığı bir arbede yaşanmıştı.

Özkan gelen tepki ve konserlerine yönelik boykot çağrıları sonrası X hesabını bir süre kapattı.

Hesabını geri açtığındaysa, protestolara karşı olmadığını, “kötü niyetli bir kaç provokatörü” hedef aldığını savundu.

Özkan, “Yanlış anlaşılmadan ötürü derin bir üzüntü içindeyim” ifadelerini de kullandı.

Şirketin konser takviminde yer alan Ane Brun da, çağrılar sonrası “harekete geçeceğini” ifade ettiği bir paylaşım yaptı.

Norveçli sanatçı daha sonra Instagram hesabından, Ekim ayındaki konseri iptal ettini duyurdu.

CHP lideri Özgür Özel, “tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız” diyerek bazı markalara karşı boykot çağrısı yapmıştı.

Özel, iktidara yakın olan medya dahil bazı şirketlere seslenerek, “Ya tarafsız olun, ya bundan sonra karşı tarafınızdayız” demişti.

MUSE hakkında

Muse’un kurulması, grup elemanlarının Teignmouth Community School’da okurken dahil oldukları müzik gruplarıyla başladı. Grup üyelerinin üçü de aynı grupta toplanmadan önce okuldaki Fixed Penalty, Youngblood, Carnage Mayhem gibi çoğunlukla cover çalan gruplarda yer aldılar. Daha sonra Bellamy, Howard’ın Gothic Plague grubuna dahil oldu. Bas gitar ve geri vokaller için eleman arayan ikili o sırada başka grupta bateristlik yapan Wolstenholme’u gruba davet etti. Wolstenholme üç yıldır çaldığı bateriyi bırakarak gruba katıldı ve bas gitar öğrenmeye başladı.

Adlarını sonradan Rocket Baby Dolls’a değiştiren üçlü, 1994’te bir müzik grupları yarışmasına katıldı ve protesto adına konseri tüm ekipmanı kırarak sonlandırdı. Yarışmayı kazandıklarında şaşkınlığa uğrayan grup elemanları, işten ve üniversiteden vazgeçerek müziğe yoğunlaşmaya karar verdi. Daha ciddi bir isim arayışında, kısalığını ve görünüşünü beğendikleri Muse adını seçerek bugünkü hallerini aldılar.

Birkaç yıl boyunca hayran kitlesi oluşturmaya çalışan Muse, Londra ve Manchester’da ilk konserlerini verdi ve 1998’de ilk stüdyo kaydı olan Muse EP’yi çıkardı. Aynı yıl çıkardıkları ikinci EP’leri Muscle Museum sayesinde popülerlik kazanarak Avrupa ve Avustralya’da turne yapmaya başladılar.

Muse’un 2003’te çıkardığı Absolution albümü Birleşik Krallık müzik listelerine bir numaradan giriş yaptı ve sonrasında grup albümü desteklemek için yaklaşık bir yıl süren bir dünya turnesine çıktı. Bu süreçte verdikleri 2004 Glastonbury Festivali konseri, grup elemanları tarafından “hayatımızın en iyi konseri” olarak tanımlandı.

2006 yılında “Supermassive Black Hole” adlı şarkılarının Alacakaranlık filminde kullanılmasıyla Muse, yeni ve daha geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

Muse, en büyük konserlerinden ikisi olan 2007 Wembley Stadyumu konserlerinde 180 bin kişilik bir kalabalığa konser verdi ve yenilenen Wembley Stadyumu’nda tüm biletleri satan ilk grup oldu. 16 ve 17 Temmuz’da gerçekleşen bu konserler HAARP adı altında DVD ve CD olarak yayımlandı.

Grup 13 Eylül 2009 tarihinde MTV Video Müzik Ödülleri‘nde “Uprising” ile, MTV Avrupa Müzik Ödülleri‘nde ise 2006’da “Starlight” ve 2012’de “Madness” şarkılarıyla sahne aldı. Türkiye’de, birincisi 7 Nisan 2002’de Maslak Venue’de, ikincisi 2 Eylül 2006’da Rock’n Coke Festivali’nde olmak üzere iki kez konser verdi.

Muse’un “Survival” adlı şarkısı 2012 Yaz Olimpiyatları resmi şarkısı olarak belirlendi ve grup tarafından Londra’da gerçekleşen olimpiyatların kapanış töreninde sahnelendi.

Muse enerjik ve taşkın canlı performanslarıyla bilinmektedir. Rolling Stone dergisi “Günümüzün En İyi Sahne Şovlarına Sahip 50 Grubu” listesinde, 29. sırada yer verdikleri Muse için “stadyum ihtişamını ve paranoyak fütürizmi sahneye taşıma konusunda Muse’dan ustası yok” yorumunu yaparak, “havada asılı halde çalıyormuş gibi görünmelerini sağlayan özgün set tasarımları, retina alazlayan lazer şovları”nı övmüştür.

Haziran 2015 itibarıyla Muse dünya çapında 17 milyondan fazla albüm satmış bulunmaktadır.

  • Related Posts

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir